11 סיבות מדוע פירות היער הם בין המזונות הבריאים ביותר על פני כדור האר
פירות יער מכילים נוגדי חמצון, אשר מסייעים לשמור על רדיקלים חופשיים תחת שליטה.
רדיקלים חופשיים הם מולקולות בלתי יציבות המתרחשות כתוצר לוואי נורמלי של חילוף החומרים בגוף. חשוב שתהיה כמות קטנה של רדיקלים חופשיים בגוף שלך כדי לסייע בהגנה מפני חיידקים ווירוסים.(1)
רדיקלים חופשיים הם מולקולות בלתי יציבות המתרחשות כתוצר לוואי נורמלי של חילוף החומרים בגוף. חשוב שתהיה כמות קטנה של רדיקלים חופשיים בגוף שלך כדי לסייע בהגנה מפני חיידקים ווירוסים.(1)
עם זאת, רדיקלים חופשיים עלולים גם להזיק לתאים שלך כאשר נוכחים במספרים מופרזים. נוגדי חמצון יכולים לסייע לנטרל את התרכובות הללו.
פירות יער הם מקור מצוין של נוגדי חמצון, כגון אנתוציאנינים, חומצה אלגית
פירות יער הם מקור מצוין של נוגדי חמצון, כגון אנתוציאנינים, חומצה אלגית
ורזברטרול. בנוסף להגנה על התאים, תרכובות צמחים אלו עשויות להפחית את הסיכון למחלות.(2,3)
מחקר אחד הראה כי לאוכמניות, פטל שחור ופטל (אדום) יש פעילות נוגדת חמצון הגבוהה ביותר של פירות הנצרכים בדרך כלל, אחרי הרימונים.(4)
למעשה, מספר מחקרים אישרו כי נוגדי החמצון בגרגרי היער (פירות יער) עשויים לסייע בהפחתת הלחץ החמצוני בגוף.(5,6,7,8,9)
מחקר אחד בקרב גברים בריאים מצא כי צריכה של 300 גרם של אוכמניות כחולות, סייעה להגן על הדנ"א שלהם מפני נזק רדיקלי חופשי (8).