אחת ההתמודדויות שלנו בשמירה על תפריט היא ה-״פיתויים".
אותם רגעים שאנחנו עומדים מול בופה משובח, גלידרייה מושחתת או ארוחה משפחתית מושקעת.
כל הרגעים האלה שמים את תהליך הדיאטה שלנו במבחן ההצלחה. האם נצליח "לשמור על התפריט או לחרוג ממנו״..? כל כך קשה לי עם המילה הזו – חריגה! אוכל ואכילה הם חלק מהנאות החיים וגם בתהליך דיאטה צריך להנות מהם. הרי שתהליך ירידה במשקל לא נגמר בהגעה למשקל היעד, להיפך הוא רק מתחזק שם!
עלינו להבין שתהליך מוצלח הוא כזה שנוכל להחזיק בו לכל החיים- גם בדרך למשקל המטרה וגם אחרי בשמירה עליו. במסגרת טיפול תזונתי כל מטופל לומד ארגז כלים לניהול התזונה שלו בכל מצב שכולל:*
איך לשלב מנת מתוק כל יום (כן כן כל יום!) ועדיין לרדת במשקל.* איך נערכים לארוחה משפחתית/ אירוע משפחתי.* איך אוכלים במסעדות ללא חשש (גם אם זה על בסיס יומי).* איך משלבים אלכוהל בתפריט במידה הנכונה.* איך נהנים פעם בשבוע ממנה מותרת מוקצבת.
והכי חשוב איך חוזרים לשגרה ולמסגרת גם אחרי ימים שאנחנו פחות מצליחים לשמור בהם על התפריט- כי זה המפתח להצלחה!