קציצות טונה!

הדרך המושלמת לייצר ארוחה שלמה בקציצה אחת קטנה.

פעמים רבות ישנם אנשים שנמנעים ממזונות מסויימים בשל ריח, צבע או מרקם. כאלה שלא אוהבים ירקות מסויימים, סולדים ממרקם של בשר ועוף, או מתקשים להריח את ריח הטונה החזק.

כתוצאה מכך הם מוותרים על אכילת מזונות אלה ובכך לא חושפים את גופם למגוון של חלבונים, ויטמינים ומינרלים חשובים. הכנת קציצות הינה פתרון מושלם למצב זה!
בין אם אלה ילדים שלא אוהבים ירקות למבוגרים שסולדים מבשר, המראה והמרקם של קציצות מקל את אכילת מזונות אלה ואף הופך את חווית האכילה לכיף גדול. נסו "להחביא" את מרכיב המזון שממנו נמנעתם בתוך הקציצה ולהוסיף לו רכיבים אחרים שמוסיפים הרבה טעם כמו: בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה ובטטה.

הטיפ הפרטי שלי אליכם-הבן שלי לא אוהב טונה בשום צורה אבל את קציצות הטונה שאני מכינה אוכל ללא הפסקה!לפעמים פשוט צריך לעבוד עליהם ? המתכון לקציצות הטונה ממש כאן שיהיה בתאבון!

קציצות טונה אפויות:

מנות: 12 קציצות
קלוריות: 81 קק"ל לכל קציצה
מצרכים:
2 קופסת טונה בשמן
1 בצל לבן קלוף
2 גזר קלוף
2 שיני שום קלופות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק או מייפל
1/3 כוס קמח/3 כפות פירורי לחם
5 ענפי עירית/ בצל ירוק1 ביצה L½ כפית מלח
1 כף רוטב סויה (רצוי דל נתרן)

אופן הכנה:
מסננים את הטונה מהשמן ומעבירים לקערה בינונית.מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הגזר על החלק הדק ומוסיפים לקערה.כותשים את השום דק דק ומוסיפים לקערה.

פורסים את העירית/בצל ירוק לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.מעבירים למקרר לחצי שעה מכוסה בניילון נצמד. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים ספריי שמן.

יוצרים קציצות שמנמנות עם ידיים משומנות או רטובות ומניחים על נייר האפייה המשומן.מתיזים שמן גם מעל ואופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויציבות.מומלץ להפוך אותן אחרי 20 דקות כדי לקבל צבע יפה משני הצדדים.

ידע זה כח

עוד מאמרים

תוכנית יעדים

אחד החלקים החשובים שאני נוהגת לעשות בפגישת הכרות עם מטופל חדש הוא תוכנית הצבת יעדים. תוכנית שבה אנחנו קובעים יעד אחד גדול- שהוא לרוב משקל

קרא עוד

איפה העוגה

אחת ההתמודדויות שלנו בשמירה על תפריט היא ה-״פיתויים".אותם רגעים שאנחנו עומדים מול בופה משובח, גלידרייה מושחתת או ארוחה משפחתית מושקעת. כל הרגעים האלה שמים את

קרא עוד

מדוע פירות היער חשובים

11 סיבות מדוע פירות היער הם בין המזונות הבריאים ביותר על פני כדור האר פירות יער מכילים נוגדי חמצון, אשר מסייעים לשמור על רדיקלים חופשיים

קרא עוד